sunnuntai 25. joulukuuta 2016

JULUAATTONA


... tai pikemminkin jouluaaton edellisiltana on meidän perheellä tapana koristella kuusi ja asetella paketit nätisti kuusen alle. Tietenkin niin, ettei saajan nimi paketista näy. Tämä tuo lisää jännitystä illan ohjelmaan: paketeiden jakoon ja tietysti niiden avaamiseen! Paketteja saa katsoa, muttei koskea. Muista, että otsalamput sekä tirkistelyt portaikkojen raoista on sallittuja keinoja saada selville se kenelle mikäkin lahja on tarkoitettu! (-;

Aattoaamuumme kuuluu tietysti myös rauhassa herääminen, riisipuuron syönti ja mantelin metsästys. Manteli (tai pikemminkin pähkinä, sillä mantelit olivat pääseet kaapista loppumaan) osui tänä jouluna siskoni lautaselle. Kuka teillä sai pähkinän? Tai noh mantelin..?

Kun puurot on syöty ja kinkkua hieman leivän päällä maisteltu on aika hypätä lämpimän auton kyytiin ja suunnata kohti hautuumaita. Vaikkakin tänä jouluna kelit eivät olleet parhaimmillaan - jonka vuoksi kynttilän liekki hautuumaalla ei myöskään kauan palanut - on mielestäni ajatus siitä, että rakkaita vainajia muistetaan tärkein

Jouluaattoaamun sauna oli vuorossa (tänäkin vuonna) seuraavaksi, jonka jälkeen pukaistiin juhlavaatteet päälle ja aloitettiin valmistelut iltaa varten!
Jokaisenä vuonna - tai ainakin niin pitkälle kuin minä muistan - on ollut tapana, että myös isovanhempani kokoontuvat juhlaruokapöydän äären rauhoittumaan ja viettämään joulua. Syönnin jälkeen tietysti aukaistaan lahjat joiden parissa ilta sitten nopeaa vierähtääkin! 

Kun isovanhempani ovat lähteneet kokoontuu meidän perhe taasen ruokapöydän äärelle - tosin tälläkertaa ei syömään vaan kokoamaan lahjaksi saatua palapeliä, jonka tekoa jatketaan vielä aattoillasta eteenpäinkin muutamana päivänä! 
Tänä jouluna meidän palapeliurakaksi paketista paljastui kummitätini valitsema kaunis jokimaisemakuva ilta-auringosta. Saapa nahdä kuinka meidän tuon kanssa käy, haastavalta vaikuttaa! :'D 

Illalla poikaystäväni sai houkuteltua minut myös jouluhartauteen kirkkomme raunioille. Nolottaa sanoa, etten koskaan aikaisemmin joulukirkossa ollut käynyt... Ehkä tuosta tulisi minulle uusi ja ihana perinne...!? 

Haluan vielä kiittää kaikkia rakkaita joiden kanssa sain viettää taas kerran erittäin ihanan ja rauhallisen jouluaaton. Kiitos. Ongelmana näin aattona on aina vain se, että aika tuntuu menevän jotenkin extra nopeaa! Ehdinkö edes nauttia niistä jokaisista ihanista ja ainutlaatuisista hetkistä, jota minulla tänäkin jouluna oli? Noh toivottavasti ehdin ja toivottavasti myös sinä ehdit ja nautit jouluaatostasi! Oikein ihanaa jouluaaton jälkeistä aikaa (vai miten sen voisi sanoa?) kaikille, nyt rentoudutaan!

Kai muistat, että kerroin täällä pitäväni blogissa pyörivää Hyvän mielen kalenteria joulukuun loppuun saakka, joten toivottavasti jaksat pysyä kalenterin mukana lippuun saakka! 

25.12 On joulupäivä ja olet ehkä jo hieman ähkyssä jouluruuista ja niistä kaikista ihanista herkuista mitä aattona ja (ehkä vielä tänäänkin?) tuli syötyä. Mikäs siis sen parempi idis, kuin nostaa hedelmäkori esiin ja tehdä iltapalaksi kevyt hedelmäsalaatti tai vaikkapa smoothie! 
26.12 Vietä aikaa ystäviesi seurassa.
27.12 Hymyile vastaantulevalle henkilölle!
28.12 Raapusta lumeen tai vaikka soratiehen jokin pirteä lausahdus. Voit esimerkeksi toivittaa jollukulle hyvää päivänjatkoa tai ihanaa joululomaa!
29.12 On aika hemmotella itseä! Joten lakkaa kyntesi tulevan uuden vuoden kunniaksi jollain kauniilla värillä tai opettele tekemään itsellesi jokin uudenlainen kampaus. 
30.12 Leivo/kokkaa jotain herkullista, mutta myös terveellistä uudeksi vuodeksi! 
31.12 Uusi vuosi vaihtuu aivan näillä näppäimillä! Muista siis ampua raketteja, heilutella sädetikkuja ja nähdä kavereita! Hyvää Uutta vuotta! 

Ei kommentteja: