maanantai 19. joulukuuta 2016

SULOINEN KARKKIKUUSI LAHJAKSI

Heippa! Tänään pääsin koulusta hieman aikasemmin, joten energiaa löytyi rutkasti. Mikäs siis sen parempaa, kuin kipaista askartelukaapille, napata muutama joulusuklaa suuhun, laittaa musiikkia soimaan ja alkaa askartelemaan?! 

Ajattelin myös, että olisi hauskaa jakaa teille tämä super helppo ja nopea joululahjavinkki! Sillä voisin lyödä vaikka vetoa, että sieltä ruudun takaa löytyy ainakin yksi jolta hikikarpalot singahtaa otsalle heti kun kuulee sanan 'joululahja'! Vai olenko aivan väärässä..?

Tänään siis tehdään suloisen pieni karkkikuusi, jonka tekoon ei tarvita sen ihmeempiä tarvikkeita tai edes näppäriä pikkusormia, vaan kuusi onnistuu helposti keneltä tahansa!


Tarvitset: Kartion muotoisen styroksin tai jos sinua laiskottaa, etkä kauppasta jaksa tätä kartiota lähteä ostamaan voi sen taitella helposti myös pahvista tai hieman paksummasta paperista. Kuusen kannaksi voit kiepaista rullalle esimerkiksi paksua huopaa tai kartonkia, pieni ruukkunkin voisi näyttää suloiselta! Kuumaliima, sakset ja tietysti paperipäälysteisteiset joulukarkkit ovat oleellinen osa kuusta!
Niinkuin jo totesin, on kuusen teko erittäin helppoa ja luulen, että sen tekovaiheet näkee selvästi myös postauksen kuvista. Haluan helppoudesta huolimatta silti käydä vaiheet kuvien lisäksi näin kirjoittamalla läpi!

Ensimmäiseksi rullaa kartongista tai paksusta huovasta omaa silmääsi miellyttävän paksuinen siivu ja kieritä se rullalle kuusen jalaksi. Huoparullan kartioon kiinnitin kuumaliimalla, mutta luulen, että normaali liima tai vaikkapa kaksipuolinen teippi sopisi aivan yhtä hyvin tähän tarkoitukseen!
Kannan kiinnityyksen jälkeen alkaa karkkien latominen limittäin liiman avulla kartioon. Karkkeja saa laittaa aivan niin paljon kuin itse haluaa, mutta minä liimailin ne suhteellisen symmetrisesti. Ainakin omasta mielestäni.
Viimeisenä on vuorossa tähti, jonka saat lisätä kuuseen valmiina tai askarrella senkin itse ja tadaa kuusi on valmis! Mitäs pidätte siitä? Mielestäni se on erittäin suloinen joulukoriste pöydälle ja mikä parasta - sen voi syödä! ;-)

Tämän päivän Hyvän mielen kalenteriluukun löydät edellisestä postauksestani. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja ihanaa joulunodotusta, sillä viimeisiä päiviä ennen viedään ja kohta onkin jo uusi vuosi!

20.12 Nyt otetaan loppuspurtti koulun ja kaiken muun jouluhössötyksen suhteen, kohta alkaa loma ja sitten saa levätä ja rentoutua oikein kunnolla! ♡
21.12 Tänään oli ainakin minun ensimmäinen loma-aamuni, joten nyt on lupa ottaa rennosti, nukkua pienet päiväunet, käydä kävelylenkillä, nähdä kavereita tai vaikkapa leipoa!Ei kommentteja: