tiistai 6. joulukuuta 2016

ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ AHDISTAA!

Moikka ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Itsenäisyyspäivä ja sen tärkeät perinteet kuuluvat ja myös tuoksuvat näin joulun alla kotonamme. Pipareiden leipominen super hyvällä suvussa kiertävällä reseptillä on yksi tärkeimmistä traditioista jonka perheessämme aina aamupäivästä toteutamme - yleensä tyttö energialla. Joululaulujen kuuntelu, kynttilöiden poltto, herkullinen ruoka pitkän kaavan kautta sekä Linnan juhlien katselu glögin ja tuoreiden pipareiden kera kruunaa joka vuosi itsenäisyyspäivä iltamme! 

Tänään perinteet toistuvat tietysti samalla tutuksi tulleella kaavalla. Totesin äidille, että pipareiden tuoksusta tulee minulle hieman jopa ahdistava olo ja samalla myös kova janon tunne. Hah, kuulostaa naurettavalta. Eihän kukaan nyt piparin tuoksusta voi ahdistua? No sanokaa mun sanoneen niin kyllä voi - ainakin minä! Ahdistava olo ei suinkaan johdu siitä ettenkö rakastaisi joulun tuloa tai pipareiden leipomista. Vaan siitä, että tasan viisi vuotta sitten, kun leivoimme pipareita, pyörryin kirjaimellisesti astianpesualtaaseen. Heh! Tämän jälkeen oli hyvä juoda jotain makeaa, että verensokerit palautuisivat. Pyörtymisestä aiheutuva huono-olo on siis niinsanotusti jäänyt hajuaistini kautta mieleeni, jonka vuoksi jokaikinen itsenäisyyspäivä sen tunnen. Ja jonka vuoksi jokaikinen kerta, kun pipareita leivon on vieressäni oltava vesi- tai maitolasi. 

Vaikka tämä ahdistus piparintuoksusta vieläkin ehkä hitusen haittaa itsenäisyyspäivä traditiotani, en sen missään nimessä anna pilata tätä ihanaa päivää taikka edes pipareiden leipomista! On ihanaa viettää päivä rauhallisissa tunnelmissa kotona rakkaan perheen seurassa ja mikä parasta on se, ettei kouluun tuona päivänä ole menemistä!  
Olisi ihanaa kuulla, että onkos teillä itsenäisyyspäivälle minkäänlaisia perinteitä? Tai onko siellä ketään "yhtä outoa", jota piparin 
tuoksu ahdistaisi (toivottavasti ei :D)..? 

Sitten olisikin aika avata tämän päivän Hyvän mielen kalenteri! Jos et kalenterista ole vielä kuullut on sen ideana tuottaa joko itselle tai muille ihmisille hyvää mieltä jollain pienellä teolla tai eleellä. Joka päivä julkaisen "tehtävä luukun" joko päivän postaukseen, mutta jos tai kun joka päivä ei postausta tule näkyy luukku vanhan postauksen loppussa! Jos et jostainsyystä päässyt ideaan vielä sisälle on tarkemmat selostukset kalenterista edellisessä postauksessa. :-)

6.12 Itsenäisyyspäivä illan kunniaksi sytytä kynttilä ikkunalaudalle. Hyvin pieni, mutta kaunis ele. Samalla osoitat kunnioitusta sodassa kaatuneille ja urheille taistelijoille, jotka säilyttivät itsenäisyyden rakkaassa kotimaassamme! ♡

7.12 Kommentoi tuntemattoman henkilön Instagram kuvaan jotain positiivista. Älä unohda iloisia emojeita!

8.12 Koulun käytävillä kävellessäsi pidä ovea auki myös perässä tulevalle henkilölle. 

9.12 Raskaan koulu- tai työviikon jälkeen olisi tehtävänäsi laittaa sauna lämpeämään, napata lasillinen kylmää juotavaa matkaan ja rentoutua hyvissä löylyissä! Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! :-)

10.12 Nyt on aika avata se päivällä kaupasta ostettu herkkupussi, käpertyä sohvan uumeniin viltin kera ja vaikkapa avata tv:stä X Factor tai pelata korttipelejä sisarusten kanssa! 

11.12 Kaupassa käydessäsi sano myyjälle jokin erityinen kiitos. Esimerkiksi kehu hyvästä palvelusta tai toivota mukavaa päivänjatkoa ja hyvää joulunodotusta! 

12.12 Puolet joulukalenterista on nyt avattu, joten on hyvä aika alkaa askartelemaan joulukortteja! 

-Iida

Ei kommentteja: