lauantai 18. huhtikuuta 2015

MILLER - THE SUN

Hei ja oikein hyvää lauantai-iltaa kaikille!
Muitatteko kun sain viimekesän loppupuolella idean pyytää vanhemmiltani Longboardia syntymäpäivä lahjaksi? 
Ja kun olin lonkun saanut hurahdin rullailuun täysin! Kuka muistaa? 
Noh, nyt siitä on hieman alle vuosi ja rullauskausi on jälleen avattu. Oli taas niin ihanaa ja rentouttavaa pompata laudan päälle ja lähteä vain potkuttelemaan, jättää kaikki huolet taakseen ja keskittyä siihen ettei lauta stoppaa kiviin matkalla, heh! 

Noin kuukausi sitten löysin kuitenkin itseni taas selailemasta skeittikauppoja, sillä olin päättänyt, että cruiseri olisi seuraavana ostoslistallani! Cruiseri on siis longboardia huomattavasti pienempi lauta ja tämän pienikokoisuuden takia se minua kiehtoihkin. 
Onko jollain teistä jo kokemusta cruisereista?

Olin jo alunalkujaan päättänyt, etten haluaisi lähikaupasta ostettavaa muovista super pientä cruiseria. Pienten etsiskelyjen ja lautojen vertailujen jälkeen sellainen sopiva sitten löytyikin ja jopa samaisesta kaupasta kuin vajaa vuoden vanha longboardinikin! Tilaus tehtiin siis Tamperelaiseen Offshore nimiseen skeittiliikkeeseen. Olen hyvin tyytyväinen kyseiseen liikkeeseen ja sen asiakaspalveluihin. He vastaavat sähköpostissa lähetettyihin kysymyksiin hetkessä ja toimituksessa kestää vain noin vuorokausi! 

Niinkuin ehkä jo huomasitte kuvissa on kaksi samanlaista lautaa, mutta vain erin värisillä rattailla. Sillä pitihän pikkusiskonkin saada lauta, kun kerran itsekkin sain!  

Käväisin eilen ensimmäistä kertaa testailemassa lautaa ja tykästyin kyllä täysin! Tottakai ensimmäisillä kerroilla on totuttelemista siihen, kuinka lauta kääntyy ja paljonko tarvitsee vauhtia potkia, ettei lauta lähde omille teilleen? Luulen kuitenkin, että kyllä tämä cruiserillakin rullaileminen alkaa kesän mittaan tuntua jo helpommalta. Kunhan nyt vain pääsen alkukankeudesta yli, hah!

Jos siellä ruudun toisella puolella on nyt lukijoita, jotka eivät ymmärrä sanoja: dekki, trukki tai grippi niin voin hyvin sanoa etten minäkään tiedä mitä nämä kummalliset sanat tarkoittavat. 
Päätin kuitenkin, että etsin sekä opettelen nämä kolme normaalia sivistyssanaa näin aloittelevana cruiserin käyttäjänä samalla kuin kirjoittelen laudasta ja sen hienouksista tänne blogiin.

Dekki tarkoittaa siis itse rullalautaa, eli "lautaa" jonka päällä seisotaan. Tämän minun uuden cruiserin dekki on siis Kanadan vaahteraa, jonka pitäisi olla hieman niinsanotusti joustavampaa materiaalia kuin esimerkiksi muovi. Olenkohan oikeassa?

Trukki sanasta tulee mieleeni vain jonkinlainen niinsanottu nosturi, mutta luulen kuitenkin ettei tällähetkellä trukki sanalla tarkoiteta aivan tätä. Luin Wikipediasta: Rullalaudan trukit koostuvat pääasiassa kahdesta osasta: tukilevystä, joka kiinnitetään dekkiin, ja ripustimesta, johon renkaat kiinnitetään. Ahaa nyt valkeni! Eli siis kyseisellä trukilla tarkoitetaan alla olevassa kuvassa näkyvää "härpäkettä" jolla on kiinnitetty dekki ja rattaat toisiinsa. Luin netistä myös, että trukkiin kiinnitetut pultit eli tässä tapauksessa kuvassa näkyvät neon vihreät rinkulat määräävät sen kuinka helposti lauta kääntyy.
Kun eilen kävin lautaa testaamassa niin huomasin hyllä, että cruiseri kääntyi todella vaivattomasti ja tämä olikin sitten erittäin hyvinen trukkien ja pulttien ansiota! Vai mitä? 

Viimeinen sana eli grippi on ehkä kaikista helpoin selittää. Sillä se tarkoittaa laudan päällä olevaa hiekkapaperia muistuttavaa osaa paremman pidon saavuttamiseksi. Luin netistä, että yleensä gripit ovat mustia niinkuin näissäkin tilaamissamme laudoissa. Olen kuitenkin ajatellut, että kun tämä tällähetkellä oleva musta grippi menee huonoon kuntoon vaihan sen kirkkaasseen jolloin se on mielestäni ehkä hieman nätempi. 

 Mitä te lukijat pidätte näistä uusista laudoista? Harrastatteko itse skeittausta vai rullailetteko cruisereilla menemään? Olisi tosi mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitä tästä kyseisestä harrastuksesta. Joten eikuin kommenttia tulemaan!

Jos joku innostui esimerkiksi juuri tästä cruiserista tai Offshore liikkeen valikoimasta niin tässä olisi linkit liikkeen Facebook sivuille ja sähköpostiosoite suoraan mainioon asiakaspalveluun.
https://www.facebook.com/www.offshore.fi?fref=ts
silajuha@sci.fi

Nyt suljen tietokoneen, sanon hyvät yöt ja päästän teidätkin iltajutskien pariin! Öitä. ♥︎

Ei kommentteja: