tiistai 23. joulukuuta 2014

JOULUN POHDINTAA

Miten saisin itselleni joulu tunnelman? Pitäisikö joka vuosi kipaista kauppaan ennen joulua ja ostaa kaikista näteimmät ja hauskoimmat joulu hömpötykset ja koriste-esineet? Vai voisikohan joulu tunnelman saavuttaa jollain toisellakin tapaa?

Minulle itselleni joulun fiilis ei tule kaikenkaikkiaan vain pelkistä esineistä joilla saan koristella huoneeni kauniiksi joulua varten. Joulu tunnelma on aina tullut kuin itsestään, ennemmin tai myöhemmin! Jopa pelkkä lumen leijailu maahan ja rauhoittavat joululaulut saavat jo ihanan tunnelman aikaan. Vaikka tottakai minunkin on pakko kaivaa joka vuosi varaston pohjalta jo vuosia keräämäni Aarkan tontut. Sekä asetella ne oikeaan riviin yöpöydälleni, joka on muina vuoden aikoina aivan tyhjillään. Myös äidin Prismasta ostetut jouluvalot tuovat kauniin tunnelman huoneeseeni.
Silti joulu sanasta tulee mulle aina ensimmäiseksi mieleen perhe, sukulaiset ja ystävät. Lomalla saa viettää aikaa läheisten seurassa niin paljon kuin huvittaa! Saa vaihtaa joululahjat keskenään, rupatella ja oleskella vain. Ei tarvitse ajatella seuraavan viiikon tuulevia kokeita eikä laskea matematiikan laskuja hiki hatussa tuleville tunneille. Saa vain olla ja pitää hauskaa! Juuri tätä varten joulu on, että pystyy viettämään rakkaiden kanssa aikaa ja nauttia joka ikisestä minutistaan heidän kanssaan!
Tänä talvena olen kuitenkin muiden blogien ja instagram kuvien innoittamana ihastunut suunnattomasti kynttilöihin! Ah miten ihanaa! Tuoksuvia, väriä vaihtavia ja mitä ihanempia kuvioita täymmä olevat kynttilät ovat näin talvella kaupan koristepuolen hyllyt kukkuroillaan. Eikä ne ole edes kovinkaan hintavia! 
Omaan huoneeseen tulee kattovalojen rinnalle aivan uusi tunnelma kun raapaisee tulitikun ja sytyttää kynttilät kirjoituspöydällä olevaan nättiin lasiruukkuun palamaan. Onko siellä ruudun toisella puolella yhtä persoja kynttilä hamstraajia kuin täällä yksi allekirjoittanut on?
Jouluista tunnelmaa tuo myös super helposti ihanat ja itselleen hyvää mieltä tuovat jouluiset vaatteet!
Näin joulun alla kauppoihin sullotaan kasapäin super suloisia villapaitoja, mekkoja ja kaikkea muita ihania vaatteita ja asusteita sukkahousuista lähtien! Mutta muistathan joulusiivojen lomassa tsekata myös oman vaatevarastosi? Sillä sieltä saattaa löytyä useinmiten mitä ihanempia itseltään unohduksiin jääneitä vaatekappaleita! Myös tuunaamisesta on tullut minulle uusi ihastuksen kohde tässä lähiaikoina! On ihanaa nähdä kuinka vanhoista räsyisistä farkuisa leikkaantuu hetkessä upouusi farkkuhame tai jotain aivan muuta!
Hupsista, unohduimpas myt kauaksi aikaa tänne koneen äärelle kirjoittelemaan. 
No mutta tästä sen huomaa, että itse ainakin rakastan joulua ja kaikkea jouluun liittyviä asioita yli kaiken! 
Kiitos sinulle, joka laittoi minulle Ask.fm tämän kertaisen postaus ehdotuksen! Tätä oli tosi mukavaa tehdä! 
Ja muistakaahan muutkin, että otan ilomielin uusia postaus ehdotuksia vastaan!

Nyt sanon teille kaikille ihanille lukioille (ja myös teille vahingossa tänne blogiin eksyneille) oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua! 
Me näemme taas täällä blogin puolella heti jouluaaton jälkeen. 

Heihei ja olkaahan kiltisti!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä oot ostanu ton takin, aivan ihana!<3

Iida L kirjoitti...

H&M:stä, kiitti itekkin tykkään! (-: