torstai 25. joulukuuta 2014

JOULUPERINTEET

Kaikilla perheillä on varmasti omanlaiset rutiiinit ja rituaalinsa jota he aina noudattavat jouluaattoina ja joulun lähestyessä. Vai mitä? Tai ainakin täällä meillä näin on! Sain taasen Ask:iin kysymyksen jossa mua pyydettiin kertomaan omista jouluperinteistä. Ja nyt päätin näin jouluaaton jälkeen sen toteuttaa teille täällä blogin puolella hiukan omalla tavalla! toivottavasti kelpaa!

Tälläkertaa myös postauksen kuvissa on jotain uutta, huomaatteko mitä?
Tästä en kerro kuitenkaan sen tarkempaa, sillä jätän sen asian seuraavaan postaukseen!
Toivottavasti tykkäätte tästä tämän kertaisesta postauksesta, nyt hypätäään yksi yö taakseppäin ja mennään katsomaan mitä mun aatopäivään oikein kuului!..
Aamulla heräsin joulupuuron tuoksuun ja löntystelin portaat alas alakertaan. Meidän perinteet alkavat jo aivan aamusta kun mä ja pikkusiskoni Veera avataan yhdet (huom yhdet) paketit jotka ollaan nimetty "aamu paketeiksi". Tänä vuonna aamupaketeista paljastui H&M:n valkoinen super lämpöinen aamutakki ja kinder makeinen.  Nams!
Kun puurot saatiin syötyä ja manteli löydettyä jonkun lautaselta startattiin auto kohti hautausmaata.
Meillä on tapana käydä aina joka aattoaamu viemässä kynttilät edesmenneitten rakkaiden haudoille.
Hautausmaalla on aina aivan oma ihanan rauhallinen tunnelmansa, että siellä jos jossain tulee viimeistään se joulu fiilis! 
Hautausmaa kierroksen jälkeen könköiltiin varpaat ja sormet kohmeessa kotiin, napattiin jääkaapista perinteiseen tapaan Herra Hakkarais limukat ja mentiin joulusaunaan.
 Kunnnon löylyjen jälkeen paketoin vielä vihoviimeiset lahjat ja piilotin ne kuusen alle iltaa varten. Meidän perheessä ei käy enään joulupukki joten me aina Veeran kanssa toimitaan niinsanotusti joulupukin apulaisina ja jaetaan paketit itse oikeille oimistajille.
 Kolmen aikoihin meille tuli kummatkin isovanhemmat. Syötiin hyvin, muisteltiin vanhoja ja juteltiin kaikenlaista mukavaa! Tykkäättekö te kaikki muuten jouluruuista? Mä itse oon ihan rakastunut esimerkiksi kaikkiin joululaatikoihin, vaikka täytyy kyllä sanoa, että kyllä se kinkku vie aina voiton!
 Illan päälle aukaistiin lahjat, joista teenkin postausta lähipäivinä! Kun mummut ja papat olivat lähteneet meidän perhe asettui jälleen ruokapöydän ääreen. Ei kuitenkaan syömään. Vaan tälläkertaa pöydälle oli nostettu lahjaksi saatu 1000:n palan palapeli. Meillä on aina perinteenä niinsanotusti huipentaa aatto palapelin tekoon, suklaakonvehtien naposteluun ja yhdessä jutustelemiseen esimerkiksi "Mikä oli ihanin lahja tänä vuonna?" "Saitko jotain mitä et olisi koskaan uskonut saavasi?" "Jäikö hyvä fiilis tästä joulusta?". 

No voin hyvin sanoa, että mulle ainakin jäi erittäin hyvä fiilis tästä joulusta! Kaikki olivat onnellisia, lahjavalinnat menivät nappiin ja mikä parasta ruoka oli hyvää! (-;

Tälläinen on meidän joulu kaikenkaikkiaan aina joka vuosi. Minkälaisia perinteitä sinun perheelläsi on? Käyttekö kenties aamusaunassa? Vai katsotteko yhdessä Joulupukin kuumaalinjaa? 
Kerro ihmeessä! Olisi kiva kuulla muidenkin perheiden jouluperinteitä!

2 kommenttia:

Karoliina S kirjoitti...

Wau olipa kiva postaus, kiva kuulla muidenkin joulusta:) meillä on jouluna tapana käydä jossain vaiheessa päivää hautausmaalla, ennen jouluruokaa joulusaunassa ja illalla käy vielä pukki, kun on vielä pieniä:-D sit valvotaan myöhään, käydä ehkä yökirkossa ja pelataan pelejä:-)

www.vievies.blogspot.fi

Iida L kirjoitti...

voi ihanaa kun tykkäsit! Sinunkin joulu kuulostaa todella mukavalta! (-: