keskiviikko 6. tammikuuta 2016

PYHÄPÄIVIÄ TOISEN PERÄÄN
Se kauan odotettu joulu on nimittäin tältäerää ohi ja uusi vuosikin lähti tuossa muutama vuorokausi sitten raketeilla käytiin!

Tosin tälläkertaa meidänperheessä säästyttiin rakettien sytyttelyiltä, sillä yksi ja ainut halukas rakettiostoksille olisi vain löytynyt - isäni - heh.
Toisaalta, miksi käyttää monia kymmeniä euroja taivaantuuliin jos naapureidenkin hienoja ilotulitteita voi ihailla? Jep. Se on joka vuotinen perinne - näin isänikin sanoi.

Kuka muu siellä ruudun toisellapuolen ihailee mielummin ikkunasta naapureiden ilotulituksia kuin sytyttelee omia näytöksiään? Vai oletteko kaikki siellä samaa mieltä, kuin isäni, jolloin raketit tulisi joka vuosi ostaa ja saada pamauteltua..? Meidän uuteen vuoteen kuului tänä vuonna myös paljon muuta mukavaa kuin nuo pahuksien rahansyöjä rakettien ihailu. Nimittäin rakkaat ystävät, hyvä ruoka, videoita muutaman vuoden takaa, paljon naurua ja puheen sorinaa, lautapelejä, ulkoilua sekä tinan valuuta. Meillä oli kyllä jälleen ikimuistoinen uusi vuosi!

Sitten hypätäänkin muutama viikko takaperin jouluaattoon. Meidän perheessä jouluaattoon kuuluu tietyt traditiot. Aamu starttaa aina puurolla ja mantelin metsästyksellä jonka jälkeen pukaistaan ulkovaatteet päälle ja lähdetään käymään haudoilla.
Hautausmaa reissun jälkeen napsaistaan sauna päälle, haetaan kylmästä saunalimsat ja kipaistaan löylyihin. Saunan raikkaina aletaankin sitten jo valmistelemaan iltaa kattamalla pöytää, laittautumalla nätisti sekä kuuntelemalla ihania joululauluja.
Iltasella meille siis aina pörähtää mummut ja papat kylään, jolloin laulellaan joululauluja, syödään ihanaa ruokaa, jutustellaan sekä illanhuipentumaksi avataan lahjat.
Tänävuonna sain mielestäni tosi ihania lahjoja mm. kauan toivotun kameralaukun, kirjoituspöydänlampun, lompakon, super pehmoisen Marimekon aamutakin, Gant:n collegen sekä ihania tuoksukynttilöitä.
Mitenkäs teidän joulu ja uusi vuosi meni? Minkälaisia perinteitä teillä on?
Kertokaahan ihmeessä, sillä olisi tosi kiva niitä lueskella näin viimeisenä lomapäivänä! (-:

OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE LUKIJOILLE!1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei sun blogi on tosi kiva! :) osaatko muuten soittaa mitään soittimia tai haluaisitko oppia?