lauantai 28. maaliskuuta 2015

KANNATTAAKO?

 Heippa!
 Tänään sain ainakin omasta mielestäni hyvän postaus aiheen, joten olihan se pakko tulla jakamaan tänne blogin puolellekkin piakkoin. Kysyn heti näin alussa: Kuka kannattaa kierrätystä, kirputoreja tai vaatteiden/tavaroiden vaihokauppaa? Tässä vaiheessa ainakin oma käteni nousisi korkealle viittaus asentoon. Miksipä ei? kysyy ääni ainakin oman pääni sisällä. 
En ole koskaan ollut mikään hillitön ympäristön suojelia, enkä ole sitä edelleenkään. En lajittele jätteitä materiaalien mukaan jäteastioihin tai nosta jokaista näkemääni karkkipaperia maasta lähimpään roska-astiaan. Olen kuitenkin viimeaikoina miettinyt, että miksi jotkut ihmiset niinsanotusti kammoavat kirpputoreja tai kierrättämistä? Miksi et voisi edes ajatella käyttäväsi jonkun toisen paitaa, housuja tai vaikka kenkiä jos ne kerta ovat  hyvässä kunnossa ja aivan pilkka hintaan juuri nenäsi edessä..? Jos kelataan reilut vuosi tai kaksi taaksepäin tunnistaisin itseni hyvinkin helposti näiden "Hyi kirpputori" - ihmisten joukosta. Kuitenkin kai niinsanotusti kasvoin tämän yökötys vaiheen yläpuolelle ja tällähetkellä tykkään käydä kirpputoreilla hyvinkin paljon! Mikä parasta tässä on se, että et ikinä voi tietää mitä tulet löytävään vai löydätkö mitään? Totesin itselleni tuossa muutama tunti sitten kun aloin penkomaan vaatekaappejani, että olen kyllä löytänyt yllättävän paljon kirpputoreilta erittäin hyvä kuntonsia vaatteita! Olen myös jotkin postauksen kuvien vaatteista ostanut kavereiltani tai saanut tutuilta. Tämän postauksen aiheena on siis avata uudenlainen puoli kirppistelyyn ja sen mahtaviin aarteisiin!


Yksi asia mihin kirpputoreilla törmää jatkuvasti on farkut. Kaiken mallisia, värisiä ja pituisia farkkuja löytää milteimpä jokaiselta hyllyltä. Lähiaikoina olen itse kiinnittänyt myös paljon huomiota farkkujen merkkeihin. Satojen eurojen super hyvässä kunnossa olevia pöksyjä myydään vain parilla eurolla. Ja se joka ne ihanuudet sieltä vaatepinojen alta löytää tuntee itsensä sillähetkellä voittajaksi. 
Otetaan esimerkki näihin GANT merkkisiin farkkuihin jotka lähtivät viime kirppari kierroksella mukaani kahdella eurolla. Farkuissa ei ole mitään vikaa, ei kuluneita kohtia tai ratkenneita saumoja. Ainut mikä pisti silmään oli leveät lahkeet, mutta nekin sain hetkessä kavennetuksi äitini avustuksella. Mahtava löytö, vai mitä?!


Myös paljon erittäin hyväkuntoisia paitoja, villatakkeja sekä neuleita roikkuu kirpputorien henkareissa ostajaa vailla. Päälimmäisen ONLY :n neuleen olen saanut kaveriltani Jenniltä, mutta muut ovat löytyneet kirpputoreilta viime kuukausina.


Yksi lemppari löydöistä ovat kuitenkin olleet ehdottomasti nämä alunalkujaan H&M :stä ostetut kengät. Löysin tai oikeastaan kaverini Venla löysi nämä aivan uudenveroiset kengät minulle viime syksynä 8€. Ja voin kyllä sanoa, että käyttöön ovat todellakin päässet ja paljon! Heh.

Viimeisessä kuvassa halusin vielä näyttää teille tämän aika vastikään löydetyn VILA :n paidan, joka pääsee varmasti nyt lämpimillä kevät keleillä käyttöön! Hintaa tällä oli 3€.
Kuvassa näkyy myös kaveriltani ostettu pallokuosinen niin sanottu neule, joka on myös aivan unelma tulevalle keväälle! 

Niinkuin postauksesta saattoi huomata osa vaatteista olivat kavereideni vanhoja. Me tykätään isossa tyttöporukassa aina välillä myydä ja vaihdella vaatteita, jolloin jokaisen kaappiin tulee aina joskus jotain uutta ja mieltä virkistävää!


Noin nyt olisi sitten purkissa tämän päivän postaus idis. Toivon, että piditte tälläkertaa tälläisesta hieman erinlaisesta postauksesta ja toivottavasti sain myös jonkun teistä hoksaamaan kuinka käytännöllistä muiden ja myös oman rahapussin kannalta kirppistely on!

Nyt sanon heipat ja hyvät yöt kaikille toivottavasti teillä oli mukava lauantaipäivä, sillä itselläni ainakin oli! (-:

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli kyllä tosi kiva :) huippuu et oot löytäny kirpparit ja suhtaudut niihin noin! Mäkin tykkään käydä kirppareilla, ja oon löytänyt sieltä hyviä löytöjä. Myöskin oon itse vieny pieneksi jääneitä vaatteita sinne. Sulle on sattunut kyllä mieletön tuuri kun nuo Gantin farkut löysit :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirppikset on just kivoja ! Koskaan ei tiedä tosiaan mitä tulee löytämään ja joskus löytyy oikeita aarteita. Nykyään kirpparille viedään uusiakin juttuja ja todella hyvässä kunnossa olevia vaatteita ja kenkiä. Mikä on sun lemppari kirppis ykassa ? =)

Iida L kirjoitti...

Vaude, mukavaa että pidit! (-:

Iida L kirjoitti...

Näin on! Ruususesta tykkään eniten! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirpparit on kyllä huikeita! Itse en osta toisten käyttämiä kenkiä.. Siitä itsekkin hyötyy kun vie kirpparille tavaraa ja saa taskurahaa ;)