lauantai 13. heinäkuuta 2013

Spesiaalipostaus

Heippa! Eli nyt olisi sitten sen kauan odotetun spesiaalipostauksen aika 200 lukijan kunniaksi! (:
Mietin kauan, että minkä postauksen teen, mutta päädyin tämmöiseen normaaliin
leipomis postauksen, johon tulee samalla ohjeet kuvilla ja pienillä tekstin pätkillä. 
Leipomisen aihe on tälläkertaa vähän suurempi kuin pikkuleivät tai muffinit 
(niinkuin edellisissä leipomis postauksissa oli)
Koska teen tällä kertaa ihan normaalin ja tosi yksinkertaisen ja helpon mansikka-kerma täytekakun.
Kaikki ainekset: leivinjauhe, mansikoita, kananmunia, vaniljasokeri, kuohukerma, sokeri, maustettu rahka, banaania, vehnäjauhoja, korppujauhoja (ei ole kuvassa), voita (jota ei myöskään löydy kuvasta) 
ja perunajauhoja.
Voitele vuoka voilla ja ripottele korppujauhoja reunoille ja pohjalle kuvan mukaisesti.
Riko 4 kananmunaa kuppiin ja 
lisää sinne 2dl sokeria.
Sekoita ne monitoimikoneella.
Kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Voit koittaa lusikalla tehdä esim kasia taikinaan, jos se 8 pysyy seoksen päällä tiedät,
 että se on valmista!
Lisää eri kuppiin vehnäjauhot, perunajauhot ja
..leivinjauhe
ja sekoita jauhot keskenään sekaisin.
Ripottele jauhot siivilän läpi muna-sokeri seokseen.
Ja sekoita varovasti, ettei kuohkeus häviä.
Ja kaada vuokaan, jonka jälkeen 
uuniin noin 30min!
175°
Voit koittaa, että onko pohja valmistä niin, että tökkäät esim hammastikulla pohjaa. 
Jos tikkuun jää taikinaa niin se ei ole vielä valmis.
Jos ei jää niin
..nosta se pois uunista jäähtymään
Jonka jälkeen voit leikata pohjan kahdeksi osaksi.
Kostuta pohja. Käytin itse maitoa kostuttamiseen, mutta voit käyttää hyvin esim mehua.
Pilko banaanit ja mansikat sopiviksi paloiksi 
ja asettele ne pohjan päälle.
 Vatkaa kerma ja lisää siihen maustettua rahkaa. Itse käytin mansikka rahkaa.
 Levitä kerma-rahka seos mansikoitten ja banaanien päälle.
Aseta toinen puoli pohjasta paikoilleen ja
 kostuta myös se.
Kuorruta kakun päälle haluamasi tapaan kermavaahto
ja lisää mansikat. 
Lisäsin itse kakun päälle värjätystä kermavaahdosta 200 luvun, 
jonka päälle ripottelin vielä strösseleitä koristeeksi.
Ja valmista tuli!
-Iida-

8 kommenttia:

pinjatatti01 kirjoitti...

aah ihana kakku :3 pakko kokeilla tota joskus! kiitti neuvosta :-)
http://pinjantattimaailma.blogspot.fi/ // oon sun lukija, liitythän takas jos tykkäät? :-)

Iida L kirjoitti...

Ole hyvä!(: ja käyn toki liittymässä!:)

Anni Lahdenperä kirjoitti...

nams, näyttää hyvältä :p kuinka paljon nuita jauhoja laitettiin :)?
kiva blogi sinulla! :)

www.anniblogggaa.blogspot.fi/
siinä mun käy kurkkaa :)!

Laura Korhonen kirjoitti...

Tosi kiva blogi! Pitääpä kokeilla tuota kakkuohjetta joskus, sen verran hyvältä näyttää! :))

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno kakku :3 ;)

blogissani on muuten kysymyspostaus niin voisitko käydä kyselemässä, en pakota ;)

http://nepppun.blogspot.fi/

Iida L kirjoitti...

Kiitos Laura! Ja kannattaa kokeilla(;

Iida L kirjoitti...

Juu, käyn kyseleen!(:

Iida L kirjoitti...

Joo, ja maistuikin ihan hyvältä(;
Vehnäjaihoja: 1 1/2dl
Perunajauhoja: 3/4dl
Vehnäjauhoja: 1tl

Ja käyn tsekkaan ja kommentoimassa sun blogiin! (: